Уикито ни за християнски хебраизъм – на челни позиции в Интернет!

Три години след като започнах да пиша на тази тема, моят материал за Christian Hebraism излиза на трета позиция в DuckDuckGo, веднага след Уикипедия и The Jewish Virtual Library и дори преди материали на университета Кеймбридж по темата!

Преди 3 години започнах един проект, който се надявам когато придобие по-завършен вид, да мога да анонсирам на още по-голяма аудитория.

Става дума за The Hebraica Veritas Wiki – уики посветено на християнският хебраизъм. Такъв ресурс до момента в Интернет не съществуваше.

Търсене на английски на тема Christian Hebraism (християнски хебраизъм) пращаше хората към източници, които само инцидентно споменават за него, или в контекст далеч по-умаловажаващ го от това, на което е посветен трудът, който предлагам на вашето внимание.

Днес, три години след като започнах да пиша на тази тема, когато се направи търсене в Интернет на тази тема (пак да уточня, търсене на английски) – моя материал за Christian Hebraism на сайта на Threefold Christian Alliance threefold.life излиза на трета позиция в DuckDuckGo, веднага след Уикипедия и The Jewish Virtual Library и ПРЕДИ материали на университета Кеймбридж по темата!

В Google Search същата страница е на мисля на седма или осма позиция – преди материали на университета Харвард по същата тема! 🙂

Кратко изследване ще ви покаже, ще нашето уики (целия сайт) е единственото, което е изцяло посветено на тази тема. Всички други линкове са само към една дадена статия или страница. Разликата е голяма! Т.е. това е първият сайт в Интернет изцяло посветен на Christian Hebraism – християнски хебраизъм, или казано на латински, Hebraica Veritas!

Също така, въпреки, че не е била моя цел, сайта привлича академична аудитория на тази тематика. Steven Rowitt, Ph. D. от издател на сайта CreationStudies.com наскоро писа за една от статиите в сайта на тема “Истинското име на Месия“: “Страхотна статия….!

Нека изясня обаче, че почти никакви нови материали не съм имал възможност да качвам през последната година и половина поради интензивните ми професионални ангажименти в сферата на киберсигурност.

За щастие публикуваните вече материали по темата си вършат своята работа дори и без да съм вложил и един лев в платена реклама, излизат в топ десет резултатите в търсене в Интернет.

Не казвам това само понеже е вълнуваща идеята човек да създаде нещо смислено, което преди не е съществувало. Казвам го понеже това е ресурсът, който ми се искаше да го имаше когато започнах да изследвам тази тема преди години. Сега вече го има и вие имате достъп до тази информация н тема, която се оказа много повече от още една тема. Оказа се повратна истина, умело покривана за векове!

Сега предлагам този ресурс на търсещите умове измежду вас! Вашето търсене сега ще е много по-улеснено! Ще ви отнеме много по-малко време да търсите, което ще ви даде повече време в изследването на самите материали.

Каква е целта на уикито Hebraica Veritas?

Да събере на едно място материали или линкове към материали изясняващи истината за хебраичният произход и естество на вярата, която наричаме спасителна!

За някои вярата е церемония или ритуал. За други е историческо наследство. За трети е абстрактна идея.

За мен вярата е спасителна! Както предполагам и за болшинството от моята основна аудитория. Това, според мен е, което прави някой да е вярващ, възприемането на вярата като спасителна!

Вярата в Създателя на всичко, е вярата, която беше в Аврахам. Тя беше и вярата на Йешуа. А вярата, която Йешуа ни даде беше не само вяра в това колко велик и всемогъщ е Бог като Създател. Повече от всичко, вярата на Йешуа е спасителна вяра! Вярата в Бог (Йехова̀ – יהוה) не само като Създател, но и като Съдия и Спасител!

И така, от всички хора, за които вярата има някаква стойност, ние – хората, които казваме, че тази вяра за нас е СПАСИТЕЛНА, хората, които вярваме, че без Неговата прошка ще бъдем изгубени и осъдени, не би ли трябвало да сме НАЙ-РЕВНОСТНИ от всички да знаем всичко, което може да се знае за тази вяра? Да знаем историческата ИСТИНА за това как е дошла до нас, кой и как ни я е предал, каква точно е нейната същност, смисъл и крайна цел? Кой, как и защо я е изкривявал през вековете? Какво може и не може, какво трябва и не трябва да направим ние днес, сега, за да не повтаряме минали грешки и грехове?

Това е целта на това уики и днес ви каня да се запознаете с него докато е все още в основополагащата му фаза. Каня ви също така и да се помолите за това Бог да ми дава мъдрост така да организирам времето си, че до година-две уикито да е събрало всичко ценно, което може да намери в Интернет, за да може после да премине към следващата си фаза – организиране на информация, която е все още само в печатен вид в библиотеки в различни страни по света.

Какво означава “уики” и защо уики?

Уикито е вид уебсайт, който набляга на това да предаде дадена информация във възможно най-изчистен формат, без да се интересува от дизайн. Наблягането е на съдържанието и на функционалността. Т.е. това е много повече вид изследователски сайт, а не развлекателен. Знам, знам…това означава, че на 90% или повече от хората ще им е скучно. Така да е. Но не е ли интересно, че Уикипедия е един от най-посещаваните сайтове на която и тема да е?

Някой може да запита защо не вложих цялото това усилие в изграждането на секция посветена на християнския хебраизъм в Уикипедия? Има причини за това, в някакъв момент мога да ги изясня, но сега не му е времето. По-важно е първо да се свърши най-важната работа – да се издири, събере, организира, контекстуализира и публикува самата информация, а след това може да се взема решение къде още може и трябва или не трябва да се качва.

На ползващите английски – заповядайте в The Hebraica Veritas Wiki!

В бъдеще ще бъдат преведени матриали от уикито и на български. Засега обаче е по-важно да се създаде първоизточника, а след това от него могат да се създават версии на други езици.

ОГРОМНО благодаря на всички, които поддържат служението ми финансово! Без вашата помощ нямаше да мога да създавам сайтове като този, да наемам хора за редакторска и изследователска дейност, както и да закупувам материали и абонаменти към различи университети и сайтове, в които е заключено цялото това знание. Освен стотиците часове вложено мое време в този проект, са вложени и хиляди долари в това да може да функционира едно такова служение.

Отново – смирено ви благодаря!

Ако искате да поддържате служението финансово, моля контактувайте диркетно с мен и ще ви дам актуалната информация.

Георги Бакалов

Основател
АРЦ, ХЦ Прелом

President,
Threefold Christian Alliance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *