Бивш травестит става пастор! Истинска история.

Бивш травестит и “drag queen” става пастор

Бивш травестит, който някога се е определял като гей, наскоро разказа, че е изоставил живота си на разпуснат и покварен човек, след като е имал среща с Исус, която е променила живота му.

Бенджамин Блейк Хауърд, който сега е заместник-пастор в една църква в Сан Антонио, Тексас, наскоро беше интервюиран от Али Бет Стъки в нейния подкаст “Relatable”.

Хауърд споделя, че си спомня как е развил еднополови влечения на около 6-годишна възраст, по време, когато е бил сексуално малтретиран от свой приятел и по-големия си брат. Въпреки това, той не казал на никой за инцидент, докато в същото време израства в семейство, което редовно е посещавало местна мегацърква.

“Един такъв инцидент на сексуално насилие наистина затвърждава всичко. Това беше семето, което започна всичко”, споделя Хауърд. “То наистина беше това, което предопредели смисъла на всичко, което вече чувствах от този момент натам.”

“Мислех си, че ми всичко това ми харесва, но в същото време ме караше да се чувствам зле. Не ми харесваше да имам това чувство. Знаех и усещах в себе си, че това не е правилно…”.

Скрито сексуално привличане

Дълго време Хауърд споделя, че е пазил сексуалността си в тайна. Въпреки това в училище често му се подигравали и го наричали “гей”, защото гласът му бил по-висок от този на другите момчета.

Когато пораснал, Хауърд “се отъждествявал повече с женските герои в анимационните филми” и “искал да порасне и да бъде като тях”, наричайки това “вид женско мислене”.

Една вечер, по време на семейна вечеря, майка му споменава как един от участниците в “American Idol” е споделил в новините, че е гей. Тогава бащата на Хауърд казал нещо, което останало в съзнанието му.

“Баща ми каза: “Да не обсъждаме педерастите”, спомня си Хауърд. “Когато израстваш в южните щати, много от тези обидни термини са нещо нормализирано. И веднага… Просто знаех, че не можем да говорим за това. Сигурно съм бил на 8 или 9 години.”

Хауърд казва, че не бил направил нещо под диктата на еднополовите си чувства до края на гимназията, когато участва в местни театрални постановки.

След като в една от постановките получава женска роля и трябва да се облече като жена, за да изиграе персонажа, Хауърд започва да се преоблича.

“Хомосексуалността беше много по-открита в театралната общност”, казва Хауърд. “Появявах се на репетициите и постановките и хората просто ме хвалеха.”

“Беше като мигновено удовлетворение. Цялото това невероятно чувство…”

Хауърд казва, че “онова чувство”, което е изпитвал, когато е получавал похвали всеки път, когато се е появявал на репетиции, облечен като жена, е неописуемо, и казва, че се “пристрастил” към това усещане.

След дипломирането си Хауърд казва, че е “залитнал по наркотиците и алкохола” и е имал приятел, който в крайна сметка се разделил с него, когато Хауърд отказал да бъде по-открит по отношение на сексуалността си.

“Бях с разбито сърце. … Опитвах се да запълня празнотата в сърцето си, която имах от толкова дълго време”, казва той и добавя, че “жадувал” за внимание от страна на мъжете и започнал да го “търси на всички грешни места”.

“Започнах да бъда супер разпуснат, да влизам в приложения за запознанства и да се опитвам да намеря някого.”

Въпреки неморалния си живот Хауърд все още не се чувствал удовлетворен. Започва да се интересува от това как може да стане травестит-изпълнител (drag Queen), гледал “уроци по гримиране” и drag queen” конкурси. Боядисал си косата си и си създал драг персонаж на име “Велма”.

“И тогава си казах: “Еха, сега се чувствам добре”. Върна се в мен онова усещане от времето, когато бях ученик в гимназията и играех този женски персонаж”, казва той.

Животът на драг (drag-queen)

Хауърд казва, че като тийнейджър е решил, че да бъде драг изпълнител станало новата му цел в живота. Той също така започнал да продава наркотици отстрани, за да може да плаща за гардероба си.

Появявал в барове, облечен изцяло в драг костюм, като често се измъквал от дома си, за да се облече в драг костюм и да играе през нощта в баровете, връщайки се у дома преди родителите му да се събудят.

“Появявах се в драг, така че никой не ме разпитваше. Никой наистина не знаеше възрастта ми и не ми искаше документ за самоличност”, спомня си Хауърд.

В крайна сметка Хауърд започва да си задава въпроса защо не изпитва същото удовлетворение, което е почувствал за първи път, когато е започнал като драг “кралица”.

Освен това в един момент Хауърд казва, че едва не е предозирал с кокаин.

В резултат на тези неща той прекъсва драг изпълненията си.

Нов вид радост

Хауърд разказва, че майка му предложила идеята той да проучи какво би било да учи в библейско училище в Хамилтън, Алабама. Въпреки нежеланието си, Хауърд посещава училището.

Хауърд си спомня за едно богослужение в кампуса, на което ръководителят на богослужението казал нещо, което променило гледната му точка за живота.

“Водещата на поклонението спря и каза… “Чувствам, че Господ иска да кажа това, че има хора в тази стая, че фактът, че сте казали “да” да дойдете в това училище и да сте тук днес, … вашето “да” буквално ви подготвя за съдба, която никога не сте си представяли”, спомня си Хауърд.

По време на поклонението Хауърд разказва, че е почувствал нещо, което никога преди не е изпитвал: “Всъщност започнах да се чувствам щастлив.”

“Бях се борил с мисли за самоубийство”, разказва Хауърд. “Борех се с тревожност. Борех се с цялата тази тъмнина. Борех се със самотата и чувството, че не съм достатъчен. Сякаш бях преживял толкова много в този момент, че когато усетих това щастие… просто да ме обзема, си казах: “Какво е това?”.

Хауърд казва, че е срещнал Божието присъствие и е почувствал, че може да остави всичко и да бъде свободен. Въпреки че Хауърд все още се борел с привличането към същия пол, той решил, че вече иска да бъде практикуващ християнин.

След като посещава християнска конференция, на която се разглежда темата за хомосексуалността, Хауърд обещава на Бога, че ще се откаже от нея завинаги.

“Започнах да говоря открито за борбата си с хомосексуалността”, казва той.

Хауърд споделя с един от лидерите на университетското градче за влечението си към същия пол и лидерът го наставлява, сближава го с Христос и му помага да отхвърли сексуалните си нагони.

По-късно Хауърд се запознава с жената на мечтите си, която по думите му се влюбва в него. Скоро след това те се женят.

“Смятам, че е наистина важно за всеки, който се бори с хомосексуалността … да намериш Божий мъж или жена, които са готови да погледнат отвъд това кой си бил и какво си направил, да погледнат отвъд твоите борби и да кажат: “нека да преминем през това заедно” – казва Хауърд.

Източник: Christian Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *