Правото на живот и самозащита – право дадено от Бог

Източник: БНТ

Трябва да призная, мразя всяка форма на насилие.

За съжаление обаче насилниците в този свят имат съвсем друго разбиране за нещата. Било то крадци, изнасилвачи или убийци, патологията в тях определя мисленето им, начина по който възприемат света и поведението им. Обикновенните хора отказват да разберат това. Затова обикновенните хора обикновенно са жертви на хищниците между нас.

По една или друга причина съм видял от първа ръка делата на престъпниците. Изпитал съм ги също така на собствен гръб. Както и нашето семейство, когато майка ми беше нападната преди години когато се връщаше от работа. Може би затова не мисля като обикновенните хора. Моето убеждение е, че Бог е дал правото на живот на всеки човек. Това право не ни е дадено от никой чиновник (“държавата”). То е гарантирано от Конституцията, която само разпознава факта, че вече имаме това право поради факта, че сме хора и граждани на България. Конституцията НЕ СЪЗДАВА ТОВА ПРАВО, нито който и да е закон. Ние вече имаме това право поради факта, че сме създадени от Бог.

Шестата Заповед, от Десетте Заповеди, които Господа дава на пророк Моисей, е “Не убивай!” Това означава много ясно, че никой няма право да убива ближния си, било то предумишлено или не. От друга страна, ако някой престъпник наруши Божия Закон и нападне ближния си, той става нарушител и не се ползва от протекцията нито на Божия закон, нито на властите. Ако някой отнеме живота на друг докато се защитава, това не е “убийство” в смисъла на криминално деяние според закона, или грях според Библията. Не е грях според Бог, нито е престъпление според закона отнемането на живот по време на изпълнение на служебния дълг в системата на полицията, армията или от охранител.

Какво се случва в реалноста на нашата родина? Случаят на д-р Иван Димитров, който защити семейството си от нападението на закоравели престъпници, разкрива няколко неща.

  1. В България все още има достойни мъже, които няма да се поколебаят да защитят семейството си, независимо на каква цена. Докато има такива мъже, има надежда за нацията ни! Не са ни известни всички факти и обстоятелства, но вече знаем това, че доктор Димитров е с безупречна репутация сред колегите си, завеждащ е рентгеново отделение и решителен когато се е наложило да направи правилното нещо! Адмирации за този достоен българин! * (Ново развитие по случая, виж бележките в края на поста. Б.а.)

  2. Знаем вече и това, че има достатъчно много хора, които се идентифицират с нормалните, достойни граждани като д-р Димитров, които хора излязоха в негова защита. Това е също добра вест. Но нещата не трябва да спират до тук. Днес пострадалият е д-р Димитров и неговото семейство. Утре ще е някой друг. Време е да се излезе от режим на вентилиране на чувството на безсилие, да се организират гражданите и да изискат от своите представители в Народното събрание промяна в закона и поведението на държавата. Дали ще се намерят такива хора? Вероятно не. Българина, както знаем, бил много търпелив. Или страхлив. Не е ясно все още. Или може би е вече пределно ясно?

  3. Държавата. Както винаги държавата ПРЕСЛЕДВА свободните, мирни и спазващи закона граждани. Вместо да гонят и да арестуват съучастника на Плъха, в ареста е пострадалият д-р Димитров. Извратено. Подло. Гнусно. Това е поведението на държавата – на всички нива! Ще се промени ли това? Не. Докато не бъде ИЗИСКАНО ТОВА от народният суверен, няма да има промяна. Понеже властимащите са нагли и нямат никакъв интерес народа да бъде защитаван.

  4. Вярващите. Жалки. Окаяни. Объркани. С малки изключения повечето протестанти са “missing in action”. Отново! Не се чува гласът на каквито и да е проповедници относно Каузата на Свободата и Живота. Не, те чакат да дойде неделя и да се потопят в блаженството на своите си песнички и молитви. Те милите нямат нищо общо със “света”. Нищо, че “света” страда и е объркан и не знае даже 10-те Заповеди и какво точно означава “Не убивай!” и кога е правилното нещо да простреляш престъпник, за да спасиш семейството си. Не, “вярващите” просто трябва да са “над всички тези неща”. Но не са. Те са просто неадекватни. Отново. И отново. Водени от ДС-ченгета и техните протежета, официалните протестанти са гротеска, без която нещата щяха да са много по-добре. За православните и католиците не мога да коментирам, понеже нямам достатъчно наблюдения.

Правото на живот и самозащита е право дадено от Бог!

Когато Соломон стана цар, първото дело, което трябваше да реши, беше дело засягащо:

  • святоста и цялоста на живота
  • семейството
  • истината

3 Царе 3:16-28

По това как истинската майка реагира спрямо живота, Соломон отсъди мъдро и спечели уважението на целия народ. Животът е над всичко, включително над личните мнения и желания. Никой от нас няма право на някакви негови си странни идеи за ценноста на живота. Нито преди зачатие, нито по време на бременност, нито в ситуация, в която трябва да бъде защитен по-късно в живота, нито на края на живота ни.

Семейните ценности и инстинкта за съхранение на живота са в основата на общество, което ще оцелее в бъдещето. Съдейки по действията на д-р Димитров и на много хора в обществото, все още има някаква надежда, че има някаква част от народа, която има здраво мислене по въпроса за най-важното: живота! Ако има хора, които ценят живота, има надежда, че такива хора ще оценят и Автора на Живота.

Живота е сакрален, не държавата или мнението на объркани хора с робско мислене.

Линк към предаването, което направих по темата: https://www.facebook.com/livechatvideo/videos/1571689556199490/

Линк към групата “НОВ ЗАКОН ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ И ПОЛЗВАНЕТО МУ ЗА САМОЗАЩИТА https://www.facebook.com/groups/804471572956071/ (това не е създадена от мен група, не нося отговорност за материалите в нея)

Георги Бакалов

ПП. По случая с д-р Димитров беше изнесена информация от прокуратурата, която поставя конкретната ситуация в различна светлина. Това не променя принципно нуждата от повече свобода и право на самозащита, но ако се окаже, че д-р Иван Димитров е направил опит за прикриване на информация, това нанася сериозен удар върху неговата версия за случилото се. Предполагам, че ще се води дело и ще се установи изцяло за какво става дума. Ето линк към днешна статия по темата: http://dir.bg/dnes/news/26941570/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *