Нова информация за скандалът с корейския пастор Йонги Чо

charisma mag cho

Нова информация за скандалът с корейския пастор Йонги Чо излезе в сайта на американското списание на християнска тематика Charisma. Боб Роджърс, пастор на мега църквата Evangel World Prayer Center в град Луивил, щ. Кентъки, изнася интересна вътрешна информация имаща отношение към наскоро произнесената присъда срещу пастор Чо за финансови злоупотреби от съд в Южна Корея.

В информацията, пастор Роджърс подчертава това, че се познава лично с пастор Чо и неговото семейство за повече от 40 години. Американския служител твърди, че е присъствал по времето на процеса в Южна Корея, както и, че е запознат отблизо със същността на проблема. Подробности относно самата присъда бяха изнесени в сайта ни преди броени дни.

Пастор Боб Роджърс заема ясната позиция, че според него основния виновник за случилото се, е най-големия син на корейския пастор – Хиджун Чо (Cho Hee-Jun). Хиджун Чо, става ясно от изказването на пастор Роджърс, е морално деградирал човек, който вече многократно е бил въвлечен в скандали в Южна Корея, включително четири брака, секс афери с известни знаменитости и престой в затвора за инвестиционно злоупотреби и пирамидни схеми.

Другите двама сина на пастор Чо, става ясно от статията, са въвлечени в работа в църквата и нямат нищо общо с най-големия си брат.

Немаловажно е твърдението, че е доказано, че пастор Чо никога не е присвоил каквито и да е средства, живее скромно в апартамент от 100 кв. м., не притежава дори автомобил, и всички финансови операции, за които е обвинен, са били извършени по съвет на дадена счетоводна фирма.

Подобна информация хвърля доста повече светлина от това, което разпространиха световните медии и си струва да се вземе сериозно внимание, особено имайки предвид, че източника е служител като Боб Роджърс, който има солидна репутация интернационално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *