Коментар: Библейската Истина – на български за българите!

Този мой коментар ще е може би безинтересен за повечето хора, но както и да е.

Евентуално би представлявал интерес за тези, които реално горят от желание да бъдат достигнати повече хора с Божията Истина. Ако някой не мисли за това, или не го разбира, или не го интересува, надали този коментар ще ви бъде интересен.

Защо ме дразни когато големи организации с големи бюджети правят нещата не както трябва?

Ето защо – в бизнес света хората, които държат продукта им да е на ниво, ако ще пускат апликация на пазара, харчат баснословни суми технологията им да има фантастичен user experience. Т.е. за потребителите да е лесно да ползват продукта. Правят се милиони тестове преди нещо да се пусне на пазара. Можете ли да си представите например световна френска или която и да е друга банка да речем да стъпи на българския пазар и да пусне апликация за банкиране…само на френски…НИКОГА! Ще бъдат наречени какво ли не такива арогантни французи… 🙂

Но виж, Библята можем да пуснем за българи и да я натъпчем с материали на английски. Добре, че поне интерфейса на апликацията е на български. Има и кратки материали и планове на български. Всички те са преводни, което е ОК, но според мен и това е донякъде проблематично.

Голямо нещо ли е да намерят някой българин, който ще запише видео клипове, които по лесен и човечен начин да обяснят на хората каквото там? Все ще се намери такъв. Или такава.

Знам, за някои от вас това е може би маргинален проблем. Както казах, този коментар най-вероянто няма да е интересен на повечето хора, но го качвам така или иначе, да се знае 🙂 Искам с това да предизвикам и вас, да сте достойни потребители на разните продукти и услуги, които ви се предлатат на пазара. Добре е да сме благодарни, че някой прави нещо за нас на български. Но има и друга страна на нещата – наша отговорност е да настояваме за качествени продукти. Нищо, че са безплатни и нищо, че са акт на добра воля. Ако ще се прави, да се прави както трябва. Още повече – ако ще се прави за Бога, трябва да е наистина както трябва.

И не на последно място – Библейската Истина – на български за българите! В това нещо съм убеден, че трябва да е така.

Сайта на апликацията е: https://www.bible.com/ – посетете го и ако ползвате апликацията им и сте попадали на материали на английски, които са набутани във версията на български, пишете им. Оплачете се! Изкриткувайте ги 🙂 Няма нищо да им стане. Те трябва да чуят тези неща от нас, потребителите. Ние сме, които с ползването на апликацията, я превръщаме в успех. Нямаме ли правото да искаме да е направена както трябва?

Важно: в българската версия на апликацията bible.com има официално само едно видео на български и това е филмът Исус. За това поне са се сетили и браво на тях за което!

Ето и подкаст, който записах по темата, тук говоря в още повече детайл за нещата:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *