Интервю на ап. Георги Бакалов за Движение Заедно

пред неговата камера за прехода от 90те от моя гледна точка и в светлината на вече известното агентурно минало на една значима група от български пастори, чието ДС минало излезе наяве през 2012 година. Четири години по-късно – един сериозен разговор за миналото, който съдържа много заключения важни и за бъдещето.

 

interview-screenshot
Пред камерата на пастор Динко Георгиев от Движение Заедно

 

 

Преди няколко седмици Евгени Михайлов, един от водещите българсрки журналисти от 90-те години, започна да води ново предаване по телевизия BIT под заглавие “Минало несвършено”. Темите са изключително интересни и хвърлят светлина върху емблематични събития от т. нар. “преход” в българското общество от 90те години, който “преход” обуслови цяла една епоха, включително до голяма степен и състоянието на обществото ни днес.

Но едно друго онлайн предаване също върви  в Интернет от известно време насам – предаването “За чиста църква” на Движение Заедно. Негов водещ е пастор Динко Георгиев от гр. Ямбол. В това предаване се разглеждат казуси засягащи миналото ни, но в контекста на християнството, евангелската църква и декомунизацията, която върви вече над 25 години. Миналият месец пастор Динко разбра, че ще служа в Сливен и ме покани да мина през Ямбол и да поговорим пред неговата камера за прехода от 90-те години, но от моя гледна точка и в светлината на вече известното агентурно минало на една значима група български пастори, чието ДС- сътрудничество излезе наяве през 2012 година. Четири години по-късно – един сериозен разговор за миналото, който съдържа много заключения, важни и за бъдещето.

Благодаря на пастор Динко и на неговия екип за проявения интерес и за възможността да споделя от гледната точка на един от основните потърпевши от кампанията на ДС-държавния апарат и ДС-деноминациите срещу мен и църквата ни през 90-те години.

Каня ви да се запознаете с видеото, да споделите вашите впечатления, въпроси и коментари – както и да споделите този клип с ваши близки и познати, за които темата би представлявала интерес!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *