Християните в Сирия избират да плащат данък пред смърт или обръщане към Исляма

 

Членове на джихадистката групировка ISIS. Снимка: сп. Шпигел

Израелската новинарска агениця Haaretz обяви, че “за пръв път от поколения насам”, християни в сирийския град Рака, са избрали да подпишат договор за “протекция” с местен клон на ИСИС (ISIS), джихадистки клон на Ал Кайда.

Джихадистите дали избор на християните: да приемат договора (да плащат данъци), да се обърнат към Исляма или да поемат риска да бъдат изложени на смърт.

Според споразумението, два пъти в годината християните ще плащат данък от “четири златни динара”, или по $500 на човек по днешни цени на златото. На християните обаче се забранява да строят нови църкви или да ремонтират разрушени такива.

На християните също се забранява да спират хора измежду тях да се обръщат към Исляма. Забранява се и носенето на оръжие, извършването на търговия със свинско месо и оказването на подкрепа на военни врагове на джихадистите.

Значимото в този договор според Haaretz е, че този модел ще бъде приложен в цяла Сирия, или поне там където ислямистите-джихадисти вземат власт.

Друга ислямистка групировка, съперник на ISIS, също е превзела някои градове в Сирия и се опитва да наложи своя форма на шария.

До скоро западната преса наричаше такива групировки “бунтовници”, докато днес вече на всички е ясно, че тези “бунтовници” са нищо повече от джихадисти и клон на Ал Кайда.

Парадокса на ситуацията е, че диктатора Асад е противник на джихадистите, а Запада отново е хванат в нелогичната позиция на подкрепа на джихадисти в Сирия, срещу които пък воюва в други части на света.

След 6 години администрация на Барак Обама, положението на християните по света се е влошило значително, а мюсюлмани, ислямски режими и терористични групи са във възход. Това е още едно доказателство за истинските цели на Обама, който е израстнал в семейството на бяла майка-марксистка и бащи-мюсюлмани.

 

Обама: "Няма по-красив звук на земята от молитвите от джамията по време на залез!"
Обама: “Няма по-красив звук на земята от молитвите от джамията по време на залез!”

Преди избирането му за президент, Обама неволно говори за “моята мюсюлманска вяра” в интервю пред един либерален журналист, а пред друг, че “един от най-красивите звуци на земята по време на залез”, е звука от молитвите от джамията. Журналиста и до ден днешен отказва да публикува аудио записа от интервюто с Обама, в което той твърди, че в даден момент Обама изрежда въведението на призива към молитва с “първокласен акцент” на арабски. Въпреки твърденията на Обама, че е християнин, според проучвания на различни агенции, 25% от американците вярват, че той е таен мюсюлманин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *