Франция: повишено търсене на книги за Исляма

Световните новинарски агенции разпространиха наскоро новината, че във Франция търсенето на книги за Исляма се е покачило значително след терористичните атаки в Париж срещу издателите на седмичника Чарли Хебдо през януари т.г., когато 17 души бяха убити от ислямски терористи.

“Французите си задават повече и повече въпроси и не се чувстват удовлетворени от отговорите, които медиите им дават”, е цитиран директора на френското списание Философия, което първо разпространи новината в медийното пространство.

Според представител на френска издателска верига, хората искат да разберат за себе си какво представлява религията на бруталните убийци от Ислямска държава.

Джихадистките атаки срещу карикатуристите оставиха много въпроси в хората, твърди инфромацията. Дадени са примери за католици и други търсещи хора, които искат да разберат повече за тази религия. Някои пък искат да видят нещата отвъд терора и да научат повече за това както предлага тази религия.

Според друг седмичник, Хебдо Ливре, два пъти повече книги за Исляма са били отпечатани миналата година, в сравнение с книги за християнството.

Цялата информация тук:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *