Равин зае остра позиция срещу задължителните ваксини

Равинът Михоел Грийн, дългогодишен служител в равината на Хабат Любавич в Масачузетс, е уволнен от хасидското движение, след като насърчава последователите си да не се ваксинират с анти Ковид ваксини. Хабад Любавич е една от най-влиятелните деноминации в световния юдаизъм. “Хабад” (חב״ד) е акроним, образуван от три думи на иврит – Хохма, Бина, Да’ат (חכמה, בינה, דעת): “Мъдрост, разбиране и знание” – които представляват основат на движението.

Равинът, който е работил като емисар (служител, представител) на хасидското движение в Уестбъроу в продължение на почти 20 години, насърчава последователите си да не се ваксинират с новите ваксини COVID-19.

Равин Мендел Фогелман, директор на “Хабад” в Централен Масачузетс, заяви пред Хаарец, че публикациите на Грийн в социалните медии са “в разрез с мисията на организацията и са в пряк конфликт със свещената задача, за която е назначен”.

“Стана ясно, че уволнението е единственият ни избор”, каза Фогелман пред израелски медии в началото на годината, когато равин Грийн беше уволнен.

Но сега равин Грийн зае още по-остра публична позиция и осъди с възможно най-силен език своите бивши колеги:

Ето и неговото обръщение:

“До тези, които заемат ръководни позиции и имат влияние в Хабад Любавич.

Ако не можете да съберете морална сила, за да отстоявате истината, опасявам се, че дните ви (т.е. дните на вашата власт) са преброени.

Вие мълчахте и съучаствахте от уважение към възприетото мнение на мнозинството. Със сигурност сте наясно, че скоро ще бъдете задължени (по силата на държавен мандат) да забраните на неваксинираните да влизат във вашите синагоги и училища. Може би не сте напълно наясно, че към настоящия момент 130 милиона американци не са “напълно ваксинирани”. Санкционирайки и съобразявайки се с политиките на задължително ваксиниране (както сте правили досега), вие ще забраните на значителна част от вашите хора да идват на служби.

Историята ще ви съди сурово. Ще бъдете порицани като врагове на нашата вяра, предатели на нашия народ и врагове на човечеството, които са се сговорили с тоталитарни тирани с програма, осъдена от Бог.

Умолявам ви! Престанете да петните името на нашия свят Ребе (основателя на Хабад Любавич) с шокиращото си съучастие в злото. Смилете се за вашите довереници и равини, които очакват от вас напътствия.

Смилете се над всички нас!

Истината ще възтържествува. В крайна сметка ИСТИНСКИЯТ Хабад – т.е. Торас Хасидус Хабад, и всичко истинско, което въплъщаваше Ребе – ще бъде оправдано.

На света ще стане ясно, че вие НЕ сте представлявали Ребе в трагичните си грешки. Мегамилионите, които сте натрупали, луксозната ви сграда, гала събитията и лъскавите списания… те НЯМА да ви спасят (или вашите довереници).

Ако не можете да отстоявате истината, моля, оттеглете се и оставете някой по-компетентен да заеме мястото ви. Не застрашавайте всичко наперено през годините с вашата глупост.

Не е твърде късно да направите завой на 180° и публично да признаете тежката си грешка. Изяснете се пред общностите си и поемете отговорност за страшния си пропуск в преценката. Започнете да отстоявате ИСТИНАТА, свободата на вероизповеданието и суверенитета на тялото.

Времето изтича. Времето е СЕГА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *