Проповедници се молят за Доналд Тръмп

DonaldTrumpTelevangelists.jpg

На 28 септвемри т.г. група известни проповедници са били поканени в Trump Tower (известен небостъргач в Ню Йорк, притежаван от бизнесмена-кандидат за президент на САЩ, Доналд Тръмп).

Голяма част от поканените проповедници, около 40 на брой, са хора с големи телевизионни и радио програми, както и издатели на книги, достигащи милиони хора. Някои от проповедниците са от крайно харизматични крила на съвременната протестантска църква, други от по-консервативни, умерени течения и деноминации. В САЩ официално има над 30 000 деноминации, а неофициално са повече. Религиозната свобода и разнородност контрастира ярко на двупартийната политическа система, в която двете основни партии – тези на републиканците и на демократите, успяват да обединят различни групи от гласоподаватели.

В края на срещата, проповедниците са се молили за г-н Тръмп, вкл. с полагане на ръце и изговаряне на благословение.

Пастор Дарил Скот споделя: “Мисля, че Доналд Тръмп промени мнението на черните пастори, които бяха в тази стая. Те видяха страна от него, която масовите медии не показват, и това ще бъде важен фактор при оформянето им на избор за това кой да подкрепят следващата година на изборите!”

Президентът на една от най-големите християнски медийни организации Destiny Image Publishers, сподели следното:

“Отидох на срещата с Доналд Тръмп като скептик. Но бях впечатлен от самото начало….Той беше отворен, откликващ и смирен. Беше вежлив, топъл и отзичив. Задаваше сериозни въроси.”

Друг участник в срещата я описва по следния начин: “Доналд Тръмп слуша през повечето време, не прекъсна никого нито веднъж.”

Срещата ще бъде запомнена с неговото изказване: “Ако бъда избран за Президент на Съединените Щати, ще имате приятел в Белия Дом!”

Според свидетели, Тръм се е зарекъл да бъде в подкрепа на християните и религиозната свобода, както и да победи терористите от т. нар. Ислямска държава.

Кратко видео излезе в социаната мрежа и сайт за видео клипове YouTube:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *