Папата отворен за хомосексуални съжителства, хвали марксисти

Папа Франциск е отворен за някои форми на хомосексуално съжителство.

Папа Франциск – човекът, който Римокатолическата църква настоява, че е непогрешим наместник на Исус Христос, отпразнува своята първа годишнина с буря от публични прояви и изказвания, вкл. обширно интервю за италианския вестник Кориере де ла Сера.

От всички тях най-шокиращото е готовността на папата да възприеме някои форми на хомосексуално съжителство, с цел гарантиране на права по собственост и по здравни съображения. Никой папа досега не е загатвал дори готовност за отстъпление от убеждението и доктрината на католическата църква, че брак означава съюза между един мъж и една жена.

Папата продължава да поддържа официалната доктрина на Рим относно брака, но смята, че “трябва да разгледаме отделните случаи и да преценим.”

Относно слуха, че папата излизал вечер да храни бедните, той казва, че такова нещо никога не му е и “минавало през ума” и се противопоставя на опитите да бъде представен като супермен.

Миналата година, след като Франциск публикува обширен материал, в който популистки призовава към разпределение на благата с цел обществото да се погрижи за бедните, към него заваляха обвинения в това, че разпространява марксистки идеи. Папата твърди, че никога не е “споделял” макрсистката идеология, понеже не е вярна, но в същото време подчертава, че познава “много добри хора, които изповядват марксизма”.

Популярността на Франциск в момента е огромна, както в Европа, така и по света. Това е добре дошло за римокатолическата църква, която през последните няколко десетилетия загуби десетки милиони членове, повечето от които избраха по-модернистичните и комуникиращи библейските истини по начини по-близки до живота на хората протестантски църкви.

Някои протестанти обаче, неудовлетворени от протестантската си вяра, се впускат в търсене на нова идентичност и мистични религиозни преживявания.

Наскоро например, Улф Екман, известен шведски проповедник, обяви, че се обръща към католическата църква заедно със съпругата си, след 30 години пасторска кариера и основаване на най-голямата шведска не-деноминационна църква.

Цитирайки нуждата от авторитет в християнския свят, Улф Екман шокира много от последователите си в Швеция, Русия и други страни, като заяви, че има нужда от папата за неговото лично спасение.

Не е ясно как бивши протестанти като Улф Екман ще реагират в случай, че Франциск и Римокатолическата църква изберат да възприемат хомосексуализма не като грях.

Източник: www.apostolos.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *