ОТ СВЕТА НА ИДОЛОПОКЛОНСТВОТО: Мъж и жена се самоубиха със самоделна гилотина в ритуално жертвоприношение

индийска двойка се е самоубила, като е използвала механизъм, подобен на гилотина, за да се обезглави по време на жертвен ритуал, съобщи полициятa в Индия

Ню Делхи, Индия – Предполага се, че индийска двойка се е самоубила, като е използвала механизъм, подобен на гилотина, за да се обезглави по време на жертвен ритуал, съобщи полицията в неделя.

38-годишният Хемубхай Маквана и 35-годишната му съпруга Хансабен са починали от обезглавяване, след като са използвали самоделен механизъм с остриета в колиба във фермата си в западния щат Гуджарат, съобщи полицията.

“Двойката първо е подготвила огнен олтар, преди да постави главите си под подобен на гилотина механизъм, държан с въже”, казва Индраджетсинх Джадеджа, полицейски подинспектор, цитиран от индийските информационни агенции. “Веднага щом освободили въжето, върху тях падна желязно острие, отрязало главите им, които се търкулнали в огъня.”

Огънят се смята за свещен в индуизма и играе важна роля в редица ритуали за поклонение.

Двойката очевидно е проектирала устройството, използвано при обезглавяването им, по такъв начин, че главите им да се търкулнат в огнения олтар, завършвайки жертвения ритуал.

Полицията, която съобщи, че е открила предсмъртно писмо, адресирано до членовете на семейството, започна разследване.

Двете им деца остават на грижата на родителите на самоубилите се.

Инцидентът се е случил някъде между събота вечер и неделя следобед, когато полицията е била уведомена.

Членове на семейството съобщават на полицията, че двойката е отправяла молитви в хижата всеки ден през последната година.

Ритуалните човешки жертвоприношения не са непознати в Индия, където по официални данни между 2014 г. и 2021 г. са регистрирани повече от 100 случая. Но почти всички известни случаи на човешки жертвоприношения включват хора, които убиват други хора, за да угодят на боговете, а не на себе си.

По-рано този месец индийската полиция арестува петима мъже за убийството на жена през 2019 г. в хиндуистки храм в Гувахати, което според нея е било случай на ритуално човешко жертвоприношение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *