#Филипини2015

 

На снимката: пастор Рой помага на деца

Кампанията #Филипини2015 е в разгара си! Тук можете да научите повече за това начиниe: http://j.mp/gophilippinies2015bg
Някой може да се зачуди защо сега и защо Филипините? Истината е, че това пътуване се подготвя от началото на годината. Истината е, че трябваше да мина през преодоляването на много съпротива срещу дори вземането на решение за ходене и служение. Но в края на март, чрез слово, което Бог даде на доверен брат в Господа, приех това предизвикателство и се реших. 

Реших да направя част от това начинание и моите братя и сестри в България. Усетих колко важно ще е, отивайки във Филипините, да се почувствам част от Тялото Христово в родината ми. 

От една страна, дявола иска да сме изолирани, всеки за себе си, в неговия си “ъгъл”, всеки зает само с неща важни за него. Това никога не работи добре! Наистина, има нормална, чисто прагматична част на това е всеки да движи неща важни за него! Така работи живота! Но в дадени моменти всеки от нас има възможност да участва в нещо по-голямо от личните си проекти. 
Има нещо силно в това да признаем нуждата си едни от други, да станем част от това, което Бог право в живота на някой друг, на някоя друга нация дори.

А защо не Филипините и защо не сега, е другата страна на въпроса? Всеки, който познава Бог може да реши това за себе си. Всеки, който е воден в Духа, може да реши дали иска и може да вземе участие.

Аз приех предизвикателството – ще се отделя от семейството си за 10 дни, ще летя общо по над 24 часа в едната посока; ще се изложа на дискомфорта на пътуване, ядене на странни храни, потенциални болести, вируси и всякакви други възможни здравни рискове.

Но знам това – ако Бог е този, който иска да съм там и да бъда негов съд за употреба, Той ще се погрижи и ще обърне всичко това за благословение на всички въвлечени!

Бог харесва да поемаме рискове и да излезем от зоната на комфорта си! 

Каня сега и теб, приятелю, да напрвиш нещо различно и да излезеш от зоната на комфорта! 

  • Посети страницата, посветена на събитието: http://j.mp/gophilippinies2015bg
  • Запознай се с това как се осъществи тази връзка с Филипините
  • Отдели време да се молиш за мен и за Крис, за семействата ни, за снабдяване, за пастор Рой, за всички, които ще дойдат на събранията
  • Сподели линка към страницата с приятели и познати, на които смяташ, че ще им е интересно
  • Направи дарение! 
  • Напиши нещо за твоите братя и сестри във Филипините! 
  • Прати ми имейл с въпроси, идеи, слово ако имаш такива, насърчение! 
  • Кажи ми как Крис и аз да се молим за нещо, което е важно за теб! 

Отново, линка към страницата посветена на събитието е тук: http://j.mp/gophilippinies2015bg

Ваш за Царството,

Георги Бакалов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *