Улф Екман промотира католицизма активно

20140704-181307-65587457.jpg
Откато обяви решението си да стане католик, Улф Екман не е спрял да хвали своето католическо обръщение!

Платформата от която г-н Екман прави това е социалната мрежа Туитър. Следва само един от многото примери (превод на постинга в Туитър по-горе:)

“Невероятно щастлив съм да съм Католик, пълен с радост и мир и дълбоко усещане на прибиране у дома. Каква благодат!”

Да му е честито на г-н Екман! Единствения проблем с еуфорията около обръщението му е, че той демонстрираше същата еуфория и по времето, когато беше уж протестант…уж пастор, уж християнин?

“Уж” какво още е бил г-н Екман, само Бог знае. Г-н Екман явно не знае и няма да може да ни обясни, понеже от неговите еуфорични превъплъщения може да стане ясно основно това, че не му е ясно кой е самия той.

Чуйте само какви обяснения дава Екман на милите хора от църквата Слово на живот в Швеция – неговото обръщение не било напускане на “нещо”, а отиване към “нещо”.

Какви са тия мистични “неща”, какви са тия отивания?

Нека, след 24 години опит в църковните среди, да се опитам да преведа какво означават тези закодирани послания: “Скъпи членове на Слово на живот, всичко си е както си винаги си е било, моля продължавайте да не спирате да ходите на църква и да поддържате финансово организацията Слово на живот! Ще е кофти сега след моето обръщение да създам проблеми на колегите там. Междувременно, вашия свят изпълнен с непрестанни църковни служби и конференции, е твърде скучен за мен и Бригита. Ние се придвижваме към нещо много по-лесно, мистично и интересно. Да не кажете после, че не сме ви подсказали 😉 ”

Та, дано търсенето на Улф да е приключило!

Поне можем да се радваме, че не се обърна към Исляма или някоя друга заблудителна религия.

На какви неща ни остана да се радваме само, а?

Забележете, католиците не се наричат “християни”. Те се наричат “католици”. Защо? Понеже основната цел на католицизма е послушанието към папата, а основната цел на папата е привеждането на възможно най-много хора в послушност към така наречената от тях Света Дева Мария. Нищо, че майката на Исус е имала още деца след него и то не заченати от Св. Дух, а по добрия, стар, изпитан начин чре сексуално сношение със съпруга си.

Не е ли Тоя син на дърводелеца? Майка Му не казва ли се Мария, и братята Му Яков и Иосиф, Симон и Юда? (‭Матей‬ ‭13‬:‭55‬)

Значи жената, колкото и да я тачим, че е родила Исус, вече не е “дева” или “девствена”. Защо тогава католиците настояват тя да бъде тачена като светица на равни или почти равни начала с Исус?

Има и други въпроси.

Защо през 2010 година, когато Улф Екман дойде в България и проповядва на маса хора, докато в същото време вече се е бил обърнал към католицизма? Защо, знаейки много добре, че хората го разпознават като протестантски проповеднк, съзнателно заблуди хората? Ако те знаеха тогава, че е католик, колко хора щяха да отидат на службите му?

Защо мълчат послушниците на Улф Екман в България? Иван Хазърбасанов, Иван Несторов и други неколцина. Какво имат те да кажат по темата? Или както винаги като папагали ще повтарят телеграмите на централата от Упсала без да вложат и грам собствена мисъл?!

Само преди три години и половина хвалеха идването на Улф Екман в България, начело с Иван Врачев (ЕПЦ) и Анатоли Еленков, регента на пре-без-подобния агент епископ Еленков!

Иван Врачев, председател на СЕПЦ: Улф Екман е част от епохата на промяната и носител на новия младежки ентусиазъм в петдесятнохаризматичните среди по време на съживлението в страната ни в началото на 90-те години.

Тони Еленков, София Пастор Улф Екман е една от най-колоритните и харизматични личности в европейския евангелизъм на 21. век. В своето служение пастор Улф е съумял да включи и балансира на пръв поглед антагонистичните крайности на съвременната евангелска практика.

Каква жалка история! Какъви жалки хора! Какви нагаждачи! Каква клоунада!

Нямаме нужда от проповеднически драми! Време е всеки от нас да изпълни своята част в Божието Царство. Ако г-н Екман искаше да му повярваме, че обръщението му е дълбоко духовно и лично, нямаше да стовари този спектакъл на членовете на Слово на Живот и на всички останали. Щеше да се оттегли в пенсия и да се отдаде на каквито иска духовни търсения.

Но той не е такъв човек. Той вече направи заявление, че движението, което основа (Слово на Живот), било допринасяло за фрагментирането на християнството. Да, за вас става дума Слово на Живот послушници! Време е да започнете да ползвате собствените си глави!

Или както казва легендарния американски бейзболист Йоги Бера: “It ain’t over until it’s over!”

Е, Слово на Живот, беше ни приятно! Бяхте млади, диви, свободни, семпли, гладни и жадни за Исус!

Бяхте център на съживление и реформация. Бяхте вдъхновение за мен, както и за хиляди други млади хора през 90те!

It’s now over!

Лично г-н Екман го каза, дори и да нямаше смелостта да го каже в прав текст!

ПП 5/06/14
Запитах г-н Екман защо през 2010 година е дошъл да проповядва в България, знаейки, че хората го мислят за протестант. Неговият отговор е, че е не е бил католик през 2010 година, и че бил приет в католическата църква на 21 май тази година. В същото време, на други места публично г-н Екман казва, че процеса му на обръщение към католицизма е започнал преди 15 години.

20140705-103431-38071001.jpg На 6 юни руски католически сайт публикува снимка на Улф Екман държащ ръката на папата и гледащ го с благоговение. В този материал се казва, че лично папата се интересувал какво става с членовете на Слово на живот. Улф Екман казва, че бил отлагал решението си именно поради общността, но в края на краищата се решил и обявил, че става католик.

Линк към дискусията тук: https://twitter.com/ulfekman/status/482804146987614208

20140705-101613-36973932.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *