Религиозните политики – убиец от класа

Бог иска вярващите да имат единство, но не за сметка на истината и силата на Св. Дух! Там, където се намесят религиозни политики, живота на Бог си заминава

Духът на религиозни политики е убиец на Божиите нещаВ църковния свят има всякакви убийци. Убийци на репутации. Убийци на вяра. Убийци на истината.

Някои са без каквато и да е класа. Ядосани, сумтящи и квичащи, простаците си падат малко прасетата на религозната общност. Исус предупреди да не си хвърляме бисерите на прасетата.

Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат. Мат. 7:6

Щом като на Исус се наложи да прибегне до такава шокираща метафора, нека не се заблуждаваме – положението е сериозно! Да стигнат някои хора до положение, в което сам Исус да ги нарича “свине”, можете да сте сигурни, че свинщините им са минали отвъд всяка мярка.

За 25 години проповядване на Евангелието и работа с хора, имах възможност да се запозная с едни от най-прекрасните хора на света! Хора, за които съм сигурен, че когато Исус мисли, той се усмихва и ако трябва да говори за тях на някой друг, би казал с радост “Това са моите агънца”! Да, приятели, вярно е – един от най-милосърдните, състрадателни, незлобливи и чисти хора са вярващите и за радост моя познавам много такива.

За съжаление обаче през годините ми се наложи да се занимавам и с доста хора, чиито свинщини – повторени, потретени и по-петдесетени, ме убедиха, че Исус наистина знае за какво говори и прасетата са си прасета, дори и да ходят на църква понякога.

За разлика от прасетата – егоцентричните простаци с големи усти и малки мозъци,
религиозните политики са убиец от класа.

Прасетата, както каза и Исус, не ценят перлите – скъпоценните неща, които споделяме. Прасетата ще те слушат внимателно за известно време, ще изчакат удобен момент и ще се нахвърлят да те разкъсат; ще оплюят името ти, ще разпространят по твой адрес лъжи и тям подобни.

Религиозните политици са от съвсем друг вид. Те са мислещи хора, имат някакви качества, но повече от всичко – имат своя “адженда”. Или иначе казано, те се борят да наложат себе си и своите религиозни фикс-идеи – на каквато и да е цена, дори ако трябва да те убият.

Прасетата разкъсват. Религиозните полици тровят.

Исус предупреди апостолите да внимават за “кваса” на фарисеите. Кваса на фарисеите е отровен. Той има вид на благочестие, но реална власт от Бог няма. Той разделя, за да владее и владее, за да разделя.

Духът на религизони политики облича нарцисизма си в одежди, речник и маниери на смирение. Но отровата на неговия квас неизбежно носи помпозност, възгордяване и коравосърдечие.

Религиозните политки убиват понеже те само това могат. Те са движени от дух, който не иска да види живот, истина и сила от Бога. Религиозните политики нямат класа, но те са убиец от класа – просто няма друга такава категория зло по лицето на земята!

Трите най-често срещани тактики на духа на религиозни политики:

  • Максимално да бъде хвърлена сянка върху морала, мотивите и доброто име на този, който е атакуван: Максимално да бъде хвърлена сянка върху морала, мотивите и доброто име на този, който е атакуван: Исус беше наречен обвинен в богохулство, Давид в арогнатност, ап. Павел в лоша теология.
  • Максимално да бъде изолиран атакувания: изолацията води до гадната ситуация на “един срещу всички”. Ап. Павел служи на хиляди хора, издигна стотици лидери, но в края на живота му казва, че “всички” го бяха изоставили, с изключение на неколцина.
  • Бедност, бедност и още бедност: интересно е как религиозните политки и парите винаги са свързани. Докато политиците безсрамно сочат с пръст пионерите и ги винят в какво ли не, те самите дълбоко в себе си се вързани от мамон. Мамонското във вързаните се проявява основно по два начина: алчност за повече и страх от нямане.

Най-великото откритие за мен е било и винаги ще остане срещата и познаването на Бог. Най-грозното, отблъскващо и противно преживяване за мен е срещата и сблъсъка с религиозната система, нейните политики и нечестието, религиозният дух, който я помпа.

За щастие Бог може да ни даде прозрение чрез Святия Дух, да ни разкрие схемите на сатана и да ни освободи от всеки план на силите на мрака!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *