Билетче за спасение и изцеление!

бени хин българияСвърши времето на безплатните спасения и изцеления! Гениите-домакини на Бени Хин в България, са стигнали до заключението, че е време в България да се подходи по-прагматично по въпроса и да е спасяват основно тези, които ще си закупят билетче за представлението…уф, пардон, евангелизацията на г-н Хин в НДК. За търсещите изцеление “по-мога” да ги разбера (извинявам се за сарказма) – все пак болните хора харчат пари така или иначе за лекарства, защо да не похарчат за един опит за изцеление от Бени, нали?!   Как не се сетихме ние преди толкова години да продаваме билетчета за освобождние? Можеше поне разходите по събитията да си покрием, а не да ги плащаме месеци след това. Ама кой да е знаел! Ние старомодните сме си така – да даде който иска, колкото поиска, когато поиска. Какъв пък ти е на теб проблема, ще каже някой? Защо трябва да съдиш тези хора? Там е работата, че не ги съдя. Просто размишлявам на глас и каня максимален брой хора да направят същото. Защо е абсурдно да се плащат билети за проповядване на Евангелието и молитва за болни? Понеже Исус заповяда “Даром сте взели, даром давайте!” Мат. 10:8

Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте; но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом. И като отивате, проповядвайте, казвайки: Небесното царство наближи. Болни изцелявайте, мъртви възкресявайте, прокажени очиствайте, бесове изгонвайте; даром сте приели, даром давайте.

Едно е да създадеш например медиен продукт – книга, видео или аудио материал и да го продадеш. Да си вложил средства, да търсиш възвръщаемост и да искаш осигуриш бъдещето на разпространението му. А какво да кажем за даренията? Това не е ли начина по който виждаме в библията, че се издържаше и Исус и първото поколение вярващи в него? Има нещо сериозно ненаред в това да поканиш хората на християнска “евангелизация”, достъпа до която става само с билети. На което събиране да чуеш добрата вести, че Исус е платил за спасението ти със собствента си кръв! И е заповядал да правим това за другите без да им искаме заплащане. И в същото време на теб ти се продава билет!?!

 

Разминаванео е очевадно!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *