Някои хора смятат, че е по-важно да спорят за това кой проповедник бил прав и кой грешен. Колко пари бил искал да таксува Максим Асенов за служби на Бени Хин…и т.н., и т.н.

Докога?

Докога ще рециклираме едни и същи наистина “сектантски” спорове?

Докога няма да се говори за #ВажнитеНеща?

Например за Живота? За смъртта?

Всяка година над 100 000 бебета биват абортирани в България!

Но евангелистите, протестантите, се карат за…проповедници.

Ето как изглежда едно бебе на 20 седмици в утробата, но разкъсано от аборт – насилственото изтръгване и осакатяване на нероденото!

Все още ли смятате, че е по-важно да се говори за разни проповедници или за геноцида, който се извършва всеки ден срещу най-беззащитните?

img_0321

2 thoughts on “ШОКИРАЩА СНИМКА на абортирано бебе на 20 седмици!

 1. Не разбирам защо трябва да се противопоставят двете неща! Едното абортира физическите хора, другото абортира новораждащите се, може да убие вярата, да докара купища бели!
  Защо фокусът върху егоцентрични нахъсани юпита, канещи обладани персони тип “нон грата” трябва да е маловажен?
  Или войната в Сирия, където масово се избиват християни?
  Или търговията с бели робини и детската порнография?
  Един гори за едно, друг, за друго! Има предостатъчно фронтове за всички!

  1. Верджи, благодаря за добре зададения въпрос. Ще се опитам да отговоря.

   Защо трябва да се противопоставят ли? Понеже вече близо 30 години българското официално (институционално) протестантство (ако въобще заслужава да бъде определяно като такова), е в плен на религиозния дух, който дерайлира основните, важните теми и разговори, които би трябвало да ни характеризират, и прави важни неважните неща.

   Защо Исус конфронтира фарисеите и противопостави духовни практики, които принципно не се противопоставят? По същата причина.

   “Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! Защото давате десетък от гйозума, копъра и кимиона, а сте пренебрегнали по-важните неща на закона – правосъдието, милостта и верността, но тия трябва да правите, а ония да не пренебрегвате.”
   ‭‭Матей‬ ‭23:23‬ ‭

   Разговорът за важните неща кой ще го поведе? Кога? Как? Има ли наръчник за това? Няма, нали? Затова нека хората, които смятат, че осъзнават кои са важните неща, да говорят за тях – дори да не е по “най-добрия” начин или на “най-правилното” време и място.

   Заблудени “звезди” ще прехвърчат над небосклона на България докато има небе и докато има България. За небето – това е грижа на Бог. За България дали ще я има – това е НАША грижа!

   А загрижеността ЗАПОЧВА със замислянето за нещо, продължава със заговарянето за това нещо и надеждата е всичко това да доведе до предприемането на нещо.

   Въпросът за аборта е от висше морално естество. Въпросът за това кой проповедник щял да идва в БГ, кой щял да го кани и още повече кой как и с какво бил заблуждаващ и кой не, не са казуси от висше морално естество.

   Въпросът за аборта засяга екзистенциална криза която афектира цялата нация. Въпросът за това някакъв богат африканец, американец и техния български контакт щели да правят някакво събитие в България, НЕ Е от екзистенциално значение за България.

   Мога да продължа, но ще спра дотук, надавам се да изяснявам позицията си достатъчно добре.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *