Падението на Дилма Русеф – бразилската левичарка-президент с български комунистически произход

Падението на Дилма Русеф – бразилската левичарка-президент с български комунистически произход, ескалира – заедно с призивите за импийчмънт

Протестиращи срещу скандалното президентство на Дилма Русеф се закопчаха с белезници в сградата на бразлиския Конгрес
На 28ми октомври, активисти в Бразилия се самозакопчаха с белезници за колона в сградата на бразилския конгрес, с което засилиха натиска за импийчмънт на бразилската левичарка с български комунистически произход.

През 2011 година бившият български Президент и агент на комунистическата Държавна Сигурност, Георги Първанов, прие Дилма Русеф с много фанфари и помпозни обещани за активиране на нови икономически отношения с Бразилия, като даже я награди с най-високото държавно отличие – орден Стара Планина, без да е ясно точно за какви заслуги.

Реалностите обаче показват, че левичарите, било то в България или в Бразилия са добри само в едно – да говорят празни обещания, да се замесват в корупционни скандали и да рушат националните икономики.

Кратка справка в Национален Експортен Портал, разкрива жалката реалност на истинските икономически отношения между България и Бразилия:

Стокообменът ни с Бразилия се характеризира със значителен дисбаланс и трайно негативно салдо за нашата страна.

През 2013 г. двустранният ни стокообмен с Бразилия се свива със 62% в сравнение със предходната 2012 г. Българският износ за Бразилия намалява значително с 59% до 18.19 млн. щ.д. Вносът от Бразилия също регистрира спад от 63% сравнено със същия период на 2012 г.

Нактратко може да се каже, че търговския обмен с Бразилия е сринат.

Срива се и президентството на Дилма Русеф, като в момента над 70% от бразилците са недоволни от нея, а една 8% са доволни.

Не само това, но призивите за нейния импийчмънт – преждевременното й изгонване от поста президент, достига нова кулуминационна точка след последните действия на протестиращите и доброволното им закопчаване с белезници в Конгреса на Бразилия.

Българските медии, след като по времето на Първанов възпяваха възхода на левичарката от български произход, сега само спорадично отразяват нейното падение.

Въпреки това, някои от тях не пропуснаха да информират български говорящите си аудитории по-рано тази година, че Дилма Русеф е вече печално известна с това, че държи рекорда за най-непопулярен политик в Бразилия за последните 30 години.

Дилма Русеф е бивша войнствена левичарка-терорист, чиито баща е бил близък до комунистическата функционерка Елисавета Багряна.

Падението на Дилма Русеф е поредното доказателство, че било то Венецуела, Русия или Бразилия, левичарските идеи, доминирани от налагането на ролята на държавата в икономиката, наред с други атрибути на провалили се вече соц. философии, недвусмислено демонстрират, че многоочакваният възход на т. нар. БРИК икономики (Бразилия, Русия, Индия и Китай) като кандидат за заместител на нациите от G7, са нищо повече от миражите на болни политически амбции

Нали така, Дилма?